Поради МОЗ: Як не переїсти за святковим столом

Просмотров: 48
31 декабря 2019 19:00
Поради МОЗ: Як не переїсти за святковим столом фото

Сьогодні напередодні Нового року кожна господиня готує смачні страви для святкового столу. Наче, зробили небагато страв, але потрібно все з’їсти. Через таке надмірне споживання їжі ми потім страждаємо від переїдання. Щоб не проводити свята з таблетками від шлунку. МОЗ України підготував поради як провести свята безпечно для здоров’я.

На Новий рік та Різдво люди надають перевагу смачній, але шкідливій їжі. В поєднанні з алкоголем це може призвести до погіршення самопочуття та зіпсувати вихідні. Як вберегтись від негативних наслідків:

·      Їжте невеликими порціями. Наслідками переїдання можуть стати відчуття важкості та печія.

·      Надавайте перевагу простим нежирним стравам. Складні салати з майонезом та жирна смажена їжа ускладнює травлення і зробить вас в’ялим. Традиційні святкові страви можна зробити трішки здоровішими, якщо замінити майонез на йогурт, а м’ясо не смажити, а запікати.

·      Їжте овочі та фрукти, цільнозернові продукти. Клітковина покращує травлення.

·      Відмовтесь від алкоголю. МОЗ України нагадує, що безпечної долі алкоголю не існує. 

·      Пийте побільше води. Краще уникати солодких та газованих напоїв, особливо якщо ви поєднуєте їх з алкоголем. 

·      Пам’ятайте, що більшість смаколиків та напоїв на різдвяних ярмарках містять багато цукру, барвників та інших шкідливих речовин. Краще придбати натуральні продукти з несолодкими напоями.

·      Страви, приготовані для дітей, мають відповідати віковим нормам. Свята не повинні ставати «канікулами» від здорового харчування.

·      Намагайтесь не вживати в новорічну ніч велику кількість нових для вас екзотичних продуктів. Вони можуть викликати алергічну реакцію.

·      Десерт – традиційна частина святкової вечері. Проте порція цукру та жирів після ситної вечері – не найкращі варіант. Десерт краще з’їсти згодом, та надати перевагу фруктам, горіхам або натуральній пастілі, желе.

·      Дотримуйтесь простих правил при приготуванні та зберіганні харчових продуктів. Вживайте в їжу тільки свіжі, безпечні та якісні продукти. Не зберігайте приготовлену їжу довго навіть у холодильнику. Це допоможе  уникнути отруєнь та кишкових інфекцій. Не варто готувати велику кількість складних страв.

·      Якщо ви вживали алкоголь, в жодному разі не сідайте за кермо.

·      Намагайтесь більше рухатись. Святкування не має обмежуватись лише вечерею. Прогулянка на свіжому повітрі або похід на ковзанку принесе вам багато позитивних емоцій та надасть бадьорості.

Имя:
Ваш комментарий:

Похожие новости:
Последние новости: